De höga elpriserna har drabbat landets pensionärer hårt. En av dem är Christer Lindeblad som bor i ett villaområde i skånska Åstorp.
– Elpriserna borde inte få lov att sticka iväg på detta sätt, detta är ovärdigt ett folkhem, säger han till Bulletin.
Det var i december som elpriset rusade upp till cirka tre kronor per kwh. Det skulle innebära en elräkning på uppåt 7 000 kronor för Christer Lindeblad, vilket i princip är halva hans pension. Nu har Lindeblad lyckats förhandla till sig ett pris på 98,75 öre per kWh.
– När räkningen i december såg ut att landa på 7 000 kronor, fick jag nog och har nu lyckats förhandla mig till ett bättre elpris, säger han.
Christer Lindeblad har sedan länge installerat en luft-luft värmepump i villan för att reducera energiförbrukningen och han har fått duscha hos en kompis för att spara el, något SVT tidigare rapporterat om.
– De elbolag jag varit i kontakt med rekommenderar inte att man tecknar elavtal och binder upp sig på lång sikt. Elpriserna borde inte få lov att sticka iväg på detta sätt, detta är ovärdigt ett folkhem, säger han.
Kritisk till att debatten mest handlat om elskatt
Lindeblad har följt den politiska debatten gällande energifrågan och han är kritisk till att det mest pratats om elskatten, något han tror inte kommer att få större inverkan på elpriserna.
Under tisdagens pressträff med energiminister Khashayar Farmanbar (S) och finansminister Mikael Damberg (S) presenterades förslag om stöd på sex miljarder till hushållen som drabbats hårdast.
Det skulle innebära att de hushåll som haft en förbrukning på över 2 000 kwh per månad ska kompenseras för de höga elpriserna.
Christer Lindeblad är inte imponerad.
– Det förslaget kommer inte att gynna mig på något sätt. Jag ligger endast på en förbrukning på cirka 1 300-1 500 kwh per månad. Hade motsvarande priser rusat iväg på mjölk för att ta ett exempel, och priserna femdubblats på detta sätt, då hade det blivit ett ramaskri, säger Lindeblad.