Den ryska invasionen av Ukraina påbörjades den 24 februari. Sedan dess har kriget eskalerat på många fronter. Varje dag kommer nya uppdateringar av utvecklingen i kriget. I dag är konflikten inne på sin 91:a dag, här är de viktigaste händelserna.
Petro Andriushchenko, rådgivare till Mariupols borgmästare, säger till CNN att 22 000 civila beräknas ha dött i Mariupol efter tre månader av intensiva strider. En siffra som han egentligen tror är större än så.
France24 skriver att enligt ukrainska uppgifter ska 14 civila ha dött och 15 skadats under de ryska attackerna mot östra Luhansk- och Donetskregionerna under tisdagen. De ryska trupperna går till storoffensiv mot regionerna för närvarande.
Tuffa strider rapporteras över hela landets östfront. Enligt Oleksandr Honcharenko, borgmästare i Kramatorsk, ska ryska missiler ha träffat ett bostadsområde i staden. Inga civila ska ha kommit till skada, men han meddelar att flertalet bostadshus ska ha förstörts till följd av de ryska attackerna under natten till onsdagen.
Ukrainska Pravda meddelar att Ryssland ska ha avfyrat flertalet missiler mot Zaporizhzhia under onsdagsmorgonen, varav en sköts ner av ukrainska luftförsvarssystemet. Missilerna ska ha träffat ett flertal civila mål, ett tiotal bostäder och ett köpcentrum. Antalet skadade är fortfarande oklart.
Ryssland stoppar sin blockad
Oron för en global livsmedelskris har uttryckts på många håll. Kriget i Ukraina och Rysslands kontroll över landets hamnar vid Svarta havet har stoppat ukrainsk export. Ryssland säger sig nu vara redo att upprätta en humanitär korridor för fartyg att transportera livsmedel, enligt Interfax nyhetsbyrå som hänvisar till kommentarer från Rysslands vice utrikesminister Andrei Rudenko.
Reuters rapporterar att Sverige och Finland skickar sina delegationer till Ankara, Turkiet för att diskutera ländernas Natomedlemskap. Delegationerna kommer att mötas med flertalet högt uppsatta turkiska tjänstemän för att försöka hitta en lösning till Turkiets ställningstagande emot ländernas ansökan till Nato.
Belarus premiärminister Roman Golovchenko har bekräftat att hans land bidrar med vapen till Ryssland. Han tillade att Belarus och Ryssland har en gemensam överenskommelse om försäljning av vapen till varandra.
I en undersökning av Kyiv International Institute of Sociology anser 82 procent av ukrainarna att de inte borde ge bort en del av sitt territorium för att sluta fred med Ryssland. Endast 10 procent anser att det skulle vara okej för Ukraina att ge upp en del av sitt territorium för att sluta fred med Kreml.
Läs även: Ukraina: Motoffensiv mot ryska styrkor i öst