Facebook noscript imageSkattemedel ska inte gå till islamism!
Debatt
Skattemedel ska inte gå till islamism!
Förre moderate riksdagsmannen Abdirizak Waberi har startat ett islamistiskt parti i Somalia. Foto: Lars Pehrson SvD/TT.
Förre moderate riksdagsmannen Abdirizak Waberi har startat ett islamistiskt parti i Somalia. Foto: Lars Pehrson SvD/TT.

Medborgerlig Samlings partistyrelse skriver gemensamt om varför skattebetalarnas pengar inte ska gå till islamistiska organisationer. Detta med anledning av att både rödgröna och borgerliga partier beviljat bidrag till dessa föreningar och organisationer.

Vi ser det igen och igen. Såväl de rödgröna som de forna allianspartierna röstar för att fortsätta ge studieförbundet Ibn Rushd bidrag. Den här gången gäller det Huddinge, innan dess många andra kommuner över hela landet.

Ibn Rushd är ett omtvistat studieförbund med dragning mot trossamfund som kopplas till Muslimska Brödraskapet (MB). Det är anmärkningsvärt att nämnda partier fortsätter att bevilja skattefinansierade bidrag till organisationer med direkta kopplingar till politisk islam.

Svenska skattebetalare ska inte tvingas att finansiera islamisters verksamhet, som undergräver vårt demokratiska samhälle. Islamism är ett begrepp som syftar på politisk islam, som är en bred rörelse med ursprung i Mellanöstern och som under sina dryga hundra år har spridits över hela världen. Dess största och mest kända organisation är det Muslimska brödraskapet, som växte fram i Egypten i början av 1900-talet.

Muslimska brödraskapet startade som en reaktion mot kolonialism och liberala, demokratiska och sekulära värden, med en islamisk stat styrd utifrån religiös lag som slutmål. Denna islamistiska dröm lever och frodas varhelst det finns tillräckligt aningslösa politiker, som vill ge de bärande organisationerna pengar och inflytande.

MB med dess förgreningar är särskilt framstående i Sverige av just det skälet – miljoner skattekronor beviljas varje år dessa organisationer. Det borde vara en helt självklar ståndpunkt för varje sansad borgerlig politiker med ryggrad att rösta mot offentliga bidrag till islamistiska föreningar som undergräver den liberala demokratin.

Moderaternas tidigare riksdagsledamot, Abdirizak Waberi, höll under sin tid i riksdagen även tunga positioner i den europeiska grenen av MB och leder idag ett islamistiskt parti i Somalia. Det borde vara en ögonöppnare. Trots detta ser vi borgerliga företrädare runt om i Sverige fortsätta att bevilja bidrag till islamistiska organisationer.

Läs även: Islamistkopplade tidigare M-politikern Waberi avskedad och polisanmäld

I Malmö syns oppositionsledaren Torbjörn Tegnhammar (M) med en hälsning till muslimska väljare genom Ibn Rushds reklamvideo. Vilken analys har man gjort då?

Sverige är ett nav för både politisk islam och den extrema våldsbejakande jihadismen som plågar en stor del av världen. Detta har varit känt i mer än 30 år och manar till ansvarsutkrävande.

Idag finns det dessutom såväl lättläst som fördjupande litteratur och lättillgängliga föreläsningar via nätet för den som snabbt vill förkovra sig. En googling bort finns vetenskapliga rapporter och internationell litteratur. Det finns därmed inga acceptabla ursäkter för att fortsätta att göda våldsbejakande islamism med skattepengar för att halvårsvis hävda att ”vi har varit naiva nu igen”.

Vi har inte varit naiva. Ni har varit naiva. Eller rentav någonting ännu värre.

En hel del politiker skyller nämligen på naivitet, men siktar på att få väljare. Priset för denna typ av politiker är högt och de behöver röstas bort.

Medborgerlig Samling kommer i alla lägen att neka islamistiska organisationer skattebetalarnas pengar. Det är vi alltså det enda borgerliga partiet som gör.

Läs även: Sverige behöver en utgiftsreform, inte nya skatter

Vi välkomnar en redogörelse från Moderaterna, Kristdemokraterna, Liberalerna och Centerpartiet kring hur man ser på att ge bidrag till islamistiska organisationer. En analys i sak, liksom ett svar till skattebetalarna, är på sin plats.

Medborgerlig Samlings Partistyrelse

Ilan Sadé

Åsa Tallroth

Mona Olander Bjerlöw

Stina OpdeWeegh Lundström

Monika Råberg Hellsing

Emilie Pilthammar

Iréne Dahlby

Lolitha Rungård

Leif Svensson

Kai Ramo

Staffan Gunnarson

Edward Nordén

Stöd oberoende journalistik och prenumerera på Bulletin.

Sverige förtjänar det bästa!