Facebook noscript imageStina Wollter sprider ”False Flag”-konspiration om Israel
Nöje
Stina Wollter sprider ”False Flag”-konspiration om Israel
Konspirationer galore. Stina Wollter delar ett videoklipp av amerikanske pastorn Rick Wiles som påstår att Hamas terrorattack var en ”False flag”. Foto: Fredrik Sandberg/TT/Instagram
Konspirationer galore. Stina Wollter delar ett videoklipp av amerikanske pastorn Rick Wiles som påstår att Hamas terrorattack var en ”False flag”. Foto: Fredrik Sandberg/TT/Instagram

Medieprofilen och debattören Stina Wollter delar ett klipp på sin Instagram med den amerikanske pastorn och konspirationsteoretikern Rick Wiles som påstår att Hamas terrorattack var en ”false flag” som Israel låg bakom. ”Man får undra. Det är tillåtet”, skriver Stina Wollter.

Den 7 oktober, tidigt på lördagsmorgonen, tog sig palestinska terrorister från islamiska Hamas in i södra Israel och begick massaker på 1 200 judar och gästarbetare, bland annat på israeliska kibbutzer. 240 judar kidnappades och är idag gisslan hos Hamas i Gaza. Enligt Israel är ett 30-tal av gisslan barn.

Uppdatering: Israel har justerat antal döda från 1 400 till omkring 1 200. I en tidigare version angavs felaktigt siffran 1 400.

Stina Wollter, med bakgrund som mångårig programledare i Sveriges Radio, ifrågasätter på sitt Instagramkonto att det var en verklig terrorattack. Hon delar i sin Instagram Stories ett videoklipp från den ökände amerikanske konspirationsteoretikern Rick Wiles som hävdar att attacken är en ”false flag” från Israel och premiärministern Benjamin Netanyahu. Det vill säga att Hamas terrorattack egentligen är iscensatt av Israel.

– Hur tog sig [Hamas] in? Därför att Netanyahu beordrade ett tillbakadragande, utbrister Wiles.

I videon som Stina Wollter delar ifrågasätts också om det verkligen mördades några människor på musikfestivalen Nova.

– Man har sagt oss att människor slaktades [där], säger Rick Wiles menande i videoklippet.

Konspirationsteoretikern och pastorn Rick Wiles har varit i blåsväder tidigare efter att han bland annat kallat försök att ställa dåvarande president Donald Trump inför rätta för en ”judekupp”. Wiles har tidigare torgfört konspirationsteorier om vaccin och om Jeffrey Epstein. Idag driver Wiles sajten Tru News under mottot: ”Kristen tro. Familjevärderingar”.

Stina Wollter delar också en bild som anklagar Israel för att spela teater.

”Om det fanns en Oscar att dela ut för bästa skådespelarframträdande av ett land, så skulle Israel vinna varje år”, står det i inlägget.

Västerländsk media ljuger enligt Wollter

I ett annat klipp som Wollter delar anklagas västerländsk media för att ljuga om varför Hamas terrorister tog gisslan.

– De togs för att få till ett gisslanutbyte, påstås i klippet där palestinska terrorister som fängslats jämförs med dem av Hamas kidnappade civila.

I ett annat inlägg – som är ett klipp från Black Lives Matter-aktivisten Shaun King som visar en grupp israeler – skriver Stina Wollter: ”De mörkar inte längre. Eller ok det har de aldrig gjort. Men nu firar de, öppet och lägger ut: hurra folkmord.”

Stina Wollter spekulerar också i inlägg om att det är gasfyndigheter under Gaza som är orsaken till att Israel förklarat krig mot Hamas.

”Läste just att Gazas gas är värt 500 miljarder dollar i runda slängar, kanske borde det grävas lite runt det? Kanske samband med folkmordet och den etniska rensningen, jämnande av Gaza vid marken?”, skriver Wollter som i ett annat inlägg skriver ”Zionismen är rasistisk”.

Stina Wollter blev 2017 uppmärksammad när hon deltog i en kampanj mot utvisning av afghanska migranter – #skickamejistället.

Stina Wollter var engagerad i kampanjen #skickamejistället. Foto: X

Bulletin söker Stina Wollter.

Pelle Zackrisson