Facebook noscript imageTakvilla i tre etage med överdådig takterrass kan bli din
Nyheter
Takvilla i tre etage med överdådig takterrass kan bli din
Foto/Illustration: Eklund Stockholm New York
Foto/Illustration: Eklund Stockholm New York

Sugen på att köpa en takvilla i centrala Stockholm, med utsikt över hela stan från takterrassen? Har du 48 miljoner kronor och tålamod kan den bli din! Kruxet? Inflyttningen sker först 2023.

Just nu marknadsför mäklarfirman Eklund Stockholm New York en takvilla i tre etage med takterrass vid Odenplan i centrala Stockholm. Utropspriset ligger på 48 miljoner kronor och det finns ännu inga bilder på sexrummaren på 240 kvadratmeter. Förutom en stor takterrass är takvillan även utrustad med två väl tilltagna balkonger på andra och tredje etaget.

– Det här blir något helt enastående. Att få som en egen villa, mitt i stan, med en takterrass högst upp ovan takåsarna är unikt, säger Andrea Brodin säljande mäklare till Bulletin.

Våning 6 – etage 1

Tre mindre sovrum och ett ”master bedroom” med ”walk in closet” mellan sovrummet och badrummet. De övriga sovrummen får dela på en toalett med dusch. Här finns också ett litet kök och ett stort allrum och balkong.

Våning 7 – entréplan och etage 2

Här finns ett väl tilltaget kök med stor matplats och öppen spis. Vardagsrum och en toalett.

Våning 8 – etage 3

Det tredje etaget består av ett stort allrum, en öppning ner till matplatsen och köket, samt en stor balkong med trappa upp till takterrassen.

Takvilla med utsikt över Stockholm
De olika etagen. Illustration: Eklund Stockholm New York

Visning

Under vecka 42, nästa vecka, kommer det att anordnas en visning av fastigheten, samt att man får chansen att bilda sig en uppfattning om hur det skulle kunna se ut, hur högt upp etagen och terrassen kommer att hamna.

Förutom kostnaden på 48 miljoner kronor tillkommer avgiften till bostadsrättsföreningen på 12 000 kronor i månaden. Försäljningen kommer att starta under nästa vecka, det innan startbeskedet kommit från Stockholm stad, något som väntas kring årsskiftet 2021/2022. Byggstarten är beräknad till det första kvartalet 2022 och senast sista mars 2023 ska det vara klart att flytta in.

Köparen har viss möjlighet att påverka planlösning och materialval invändigt. Utvändigt går det inte att ändra, då det tillhör bygglovet.

Läs mer: Sveriges dyraste villa fortfarande på marknaden – 350 miljoner kronor

Tomas Hedlund