Utbrytarrepubliken Transnistrien vill skydda sig mot upplevd press från den moldaviska regeringen. Efter att en särskild kongress samlades under onsdagen så har utbrytarregionen skickat en vädjan till Ryssland. Utspelet avfärdas som propaganda av den moldaviska regeringen.
Utbrytarregionen Transnistrien i Moldavien vädjar till Ryssland om skydd efter att regionen upplever sig utsättas för press från den moldaviska regeringen.
Transnistrien, som gränsar till Ukraina, bröt sig loss från Moldavien efter Sovjetunionens upplösning och har sedan dess förblivit trogen den gamla unionen och Ryssland.
Regionens flagga innehåller till och med en hammare och skära.
Är beroende av Ryssland
Under onsdagen samlades en särskild kongress i Transnistrien för första gången sedan 2006. Kongressen vädjar till Ryssland att genomföra åtgärder för att Transnistrien ska kunna skydda sig mot den moldaviska staten.
Inget land i erkänner i nuläget Transnistrien officiellt och hade Ryssland gjort det så hade det uppfattats som en krigsförklaring mot Moldavien. Ryssland har dock haft fredsbevarande styrkor på plats i Transnistrien, men denna truppnärvaro har minskat med åren.
Sedan Ukrainakriget bröt ut har Transnistrien bland annat påverkats av att gränsen mot Ukraina stängdes, vilket har påverkat regionens handelsmöjligheter negativt.
Moldavien skrotade också de tullbefrielser som Transnistrien åtnjöt, vilket innebär att företag i regionen numera måste betala avgifter både till Moldavien och Transnistrien.
Ryssland försörjer även Transnistrien med gas och trots kriget har Ryssland kunnat erbjuda gratis gasleveranser via Ukraina till Transnistrien.
Avtalet som reglerar gavleveranserna löper dock ut i december och enligt CNN finns det inga garantier på att avtalet kommer att förlängas.
Moldavien vill ha anslutning till EU
Moldaviens regering har kallat Transnistriens vädjan till Ryssland för ett propagandautspel.
USA:s utrikesdepartement har även deklarerat att de bevakar situationen i Transnistrien, liksom Rysslands agerande, noggrant.
Moldavien har också visat stort intresse för att bli medlem i EU. Under hösten rekommenderade även EU-kommissionen att påbörja anslutningssamtal med Moldavien.
De krångliga relationerna med Transnistrien har ansetts som ett problem för att Moldavien ska kunna ansluta sig till EU.
Moldaviens president Maria Sandu har dock uttryckt att Moldavien är berett att ansluta sig till EU även om konflikten med Transnistrien inte har lösts.