I och med att Tysklands parlament godkänner förslaget blir landet det första landet i världen som reglerar det man kallar big tech.
Det som gör Tysklands lag speciell är att den ger myndigheten, Bundeskartellamt, möjligheten att reglera stora företag innan de blir dominerande på marknader där de ännu inte är det.
Från mars i år får Bundeskartellamt börja sätta ihop en lista på företag som myndigheten anser vara av stor betydelse för konkurrensen över flera marknader. Lagen innebär att dessa företag måste följa vissa regler, vilket inkluderar ett förbud mot att ge sitt eget företag fördelar eller att hindra möjligheten för andra företag att interagera med plattformen.
Lagen godkändes i torsdags i förra veckan efter att landets tre regerande partier hade nått en kompromiss. Lagen måste också godkännas av Tysklands förbundsråd, eller den andra kammaren, men det är en formalitet, skriver Politicio.
EU-kommissionen har föreslagit en liknande lagstiftning och det är Tyskland och Frankrike som har varit drivande bakom det lagförslaget. Enligt Politico ger ett färdigt tyskt lagförslag landet större möjlighet att påverka EU-förslaget. Tyskland kan sedan välja om de vill applicera sin egen lagstiftning eller EU-lagen.