Under tisdagen kom nyheten att Ryssland kommer att dra tillbaka delar av sina styrkor vid den ukrainska gränsen. Detta ses som det första stora steget mot en nedtrappning av krisen efter veckor av spänningar mellan Ryssland och Ukraina samt Väst.
Totalt finns över 100 000 ryska soldater utplacerade längs ukrainska gränsen, men nu ska flertalet förband ha dragit sig tillbaka.
Det är fortfarande oklart exakt hur många ryska soldater som kommer att lämna den ukrainska gränsen.
– Enheter från de södra och västra militärdistrikten, som har fullföljt sina uppdrag, har redan börjat lasta för transport och kommer att börja förflyttning till sina garnisoner, säger det ryska försvarsministeriets talesman Igor Konashenkov.
Under onsdagen kom beskedet från det ryska försvarsdepartementet att även militära styrkor på Krimhalvön håller på att lämna efter att ha avslutat övningar där.
Ukraina delvis optimistiskt
Efter det ryska beskedet sade Ukraina att det verkade som att Kiev och västvärlden lyckats förhindra en invasion:
– Vi och våra allierade har lyckats förhindra Ryssland från ytterligare eskalering, säger den ukrainske utrikesministern Dmytro Kuleba till reportrar.
Kuleba lade dock till att Ukraina är fortsatt försiktigt.
– Vi har en regel: tro inte vad du hör, tro vad du ser. När vi ser ett tillbakadragande kommer vi att tro på en nedtrappning.
Även Natos generalsekreterare Jens Stoltenberg menar att det ryska tillbakadragandet inte har kunnat gå att bekräfta eller verifieras av andra parter. Han säger att det snarare ser ut som om Ryssland fortsätter sin militära uppbyggnad.
Ett lugnare läge?
Det ryska draget kommer efter en spänd utveckling av konflikten.
Ryssland hade påbörjat militärövningar med Belarus nära den ukrainska gränsen. USA hade varnat om en möjlig invasion och bett sina medborgare lämna landet. Något som ska ha eskalerat situationen ytterligare.
USA ska även tidigare ha pekat ut onsdagen som en möjlig dag för Ryssland att påbörja sin offensiv mot Ukraina.
Rysslands tillbakadragande styrker Moskvas uttalande om att man inte vill ha krig, såväl som effekten av de diplomatiska samtalen som hållits i Ryssland respektive Ukraina.
Nu väntas ytterligare diplomatiska samtal mellan den ryske presidenten Vladimir Putin och den tyske förbundskanslern Olaf Scholz.
Läs även: Putins utspel om brittiska krigsfartyget