Facebook noscript imageUng pojke rånad och misshandlad
Nyheter
Ung pojke rånad och misshandlad
Arkivbild. Foto: Johan Nilsson/TT.
Arkivbild. Foto: Johan Nilsson/TT.

I Halmstad greps en man under onsdagskvällen misstänkt för att ha misshandlat en pojke och stulit hans väska. Med hjälp av vittnen kunde polisen lokalisera och gripa mannen som beskrevs som påverkad och aggressiv.

Polisen larmades under onsdagskvällen till Vallås centrum i Halmstad på grund av att inringare uppmärksammat en aggressiv man i området.

Enligt uppgift är mannen i 30-årsåldern och beskrevs som påverkad. Han uppges ha slagit, hotat och bestulit flera personer i sin omgivning.

– Det kommer in uppgifter om en påverkad man som går omkring i centrala Vallås. Han är utåtagerande och ska ha slagit folk, säger polisens presstalesperson Anna Göransson till Bulletin.

En pojke under 18 år ska ha blivit misshandlad och hotad av mannen samt rånad på sin väska. Den misstänkte gärningsmannen uppges ha slagit pojken i huvudet och dragit ner honom på marken innan han rånade honom.

– Målsägande har blivit neddragen i backen och då blivit av med sin väska, säger Göransson.

När polisen kom till platsen hade vittnen följt efter mannen och kunde på så sätt hjälpa till att dirigera patrullen till mannens position. På grund av detta kunde den misstänkte gärningsmannen gripas. Vid gripandet hade mannen på sig väskan som misstänks tillhöra den rånade pojken.

Mannen som greps är nu misstänkt för bland annat misshandel och rån.

Läs även: Efter hoten från kriminella – nu har krögaren Yilmaz fått nog: ”Är vi fler så går det”

Simon Nilsson

Stöd oberoende journalistik och prenumerera på Bulletin.

Sverige förtjänar det bästa!