Presidentvalet i Senegal skjuts upp till december, beslutar landets parlament sent på måndagen. Något liknande har aldrig tidigare skett i landet, som vanligtvis anses vara något av en stabil ledstjärna i västra Afrika.
Egentligen skulle val ha hållits den 25 februari, men i lördags meddelade den sittande presidenten Macky Sall – som nu kommer att sitta kvar på sin post – att så inte blir fallet.
Inför parlamentets beslut, som fattades i enhällighet efter att oppositionens ledamöter tvingats ut från kammaren, samlades demonstranter på gatorna i huvudstaden Dakar för att visa sitt missnöje – något som bemöttes av tårgas från polisen.
– Situationen är fullständigt katastrofal, bilden av Senegal har förstörts och jag tror inte vi kommer att ta oss ur denna demokratiska ruin, säger oppositionspolitikern Ayib Daffe efter omröstningen.
Under måndagen ströp regeringen tillgången till mobilt internet för att, enligt egen utsago, stoppa ”hatiska och samhällsfarliga meddelanden” från att delas. Samma sak skedde i juni förra året och regeringen uppgav då att liknande skäl lag bakom dess agerande.
Senegal har aldrig upplevt en militärkupp sedan självständigheten från Frankrike 1960, vilket gör landet till en avvikare i en region som plågats av återkommande kupper.
Valförseningen har mötts av internationell oro och USA, EU och Frankrike uppmanar landets styre att hålla valet så snabbt som möjligt.