Facebook noscript imageVåldtäktsdömd Svensk TikTok-profil överklagar domen
Nyheter
Våldtäktsdömd Svensk TikTok-profil överklagar domen
Foto: Instagram/Michael Dwyer/AP/TT
Foto: Instagram/Michael Dwyer/AP/TT

En manlig svensk TikTok-profil dömdes i slutet av 2022 till tre år och fyra månaders fängelse för våldtäkt samt sexuellt utnyttjande av barn. Mannen, som vid brottet var 17 år gammal har erkänt sexuellt utnyttjande av barn, men nekar bestämt till brottet om våldtäkt. Nu har domen överklagats och mannen befinner sig på fri fot.

En TikTok-profil i 18-årsåldern dömdes i slutet av december 2022 till tre år och fyra månaders fängelse för våldtäkt och sexuellt utnyttjande av barn. Enligt domen ska mannen ha haft samlag med en 13-årig flicka, för att senare, när flickan fyllt 15, ha våldtagit henne.

Mannen som har över 50 000 följare och närmare 4,5 miljoner gillamarkeringar på TikTok har suttit häktad, men befann sig dock på fri fot i samband med att domen föll. Han har via sina sociala kanaler livesänt förklararingar till vad han gjort och inte gjort sig skyldig till. I livesändningarna har han bland annat uttryckt att han är oskyldig, och insinuerat att flickan som anmälde honom för våldtäkt far med osanning. Han hävdar dessutom att flickan anmält flera andra personer för liknande brott.

Sexuellt utnyttjande av barn

I domen går det att läsa att TikTok-profilen fick kontakt med flickan när hon var mellan 13 och 14 år gammal via Snapchat. De ska ha träffats i hemlighet i ett parkeringsgarage, då flickans föräldrar inte ville att hon skulle umgås med TikTok-profilen.

De blev senare påkomna av flickans pappa som hävdade att TikTok-profilen var pedofil eftersom flickan endast var 13 år gammal. Enligt domen hade flickan redan före mötet i parkeringsgaraget berättat att hon var 13 år.

De träffades sedan vid ett annat tillfälle där de hade sex, och flickan påpekar att hon samtyckt till samlaget.

Våldtäkt

Vid ett annat tillfälle, då flickan hade fyllt 15 år och därmed var byxmyndig, ska TikTok-profilen under ett möte i hans lägenhet ha hållit fast flickan i armarna och våldtagit henne.

När de sedan lämnade mannens bostad ska flickan ha fått flera panikattacker och kontaktat en vän, som sedan larmade 112.

Bland bevisen finns bland annat en medicinsk undersökning av flickan, där det framgår att synliga skador uppstått i samband med att 18-åringen hållit fast henne. Även larmsamtalet till 112, och flickans kontakt med närstående några minuter efter brottet inträffat, där hon tydligt är ledsen och har panik, är en del av bevismaterialet.

Livesändningen. Foto: TikTok

Överklagar domen

Mannen har erkänt brottet om sexuellt utnyttjande av barn, men menar att han inte kände till att flickan var under 15 år men erkänner att han haft samlag med henne. Gällande våldtäktsanklagelsen nekar han bestämt, och har i livesändningar på TikTok hävdat att han ”hatar våldtäkt” och att ”han vet att hon [offret. reds. anm.] vet att jag är oskyldig”.

Vidare berättar profilen att han ”inte är den första den här tjejen anmäler. Jag är den tredje, vad jag har hört.”

Den 27 december 2022 inkom en skriftlig överklagan gällande domen om våldtäkt till hovrätten för västra Sverige. TikTok-profilen försattes på frifot efter domen, detta på grund av brist på fängelseplatser.

Bulletin har sökt TikTok-profilens advokat. Advokaten befinner sig på semester och kan därför inte lämna någon kommentar.

Läs även: Ny informationskampanj om skärpt migration – ”paradigmskifte”

Alex Alma

Reporter
alex@bulletin.nu