Facebook noscript imageAmanda Lind vill rädda e-sportstävling
Nöje
Amanda Lind vill rädda e-sportstävling
Kultur- och demokratiminister Amanda Lind. Foto: Stina Stjernkvist/TT
Kultur- och demokratiminister Amanda Lind. Foto: Stina Stjernkvist/TT

E-sportstävlingen CS:GO-Majors riskerar att behöva anordna sin turnering någon annanstans än i Sverige, men det vill kultur- och demokratiminister Amanda Lind stoppa. – Det är viktigt att e-sporten ska kunna verka i Sverige, skriver Lind till Fragbite.

Efter ett möte med Professional Gamers League (PGL) hoppas kulturminister Amanda Lind att höstens kommande e-sportsturnering i ”Counterstrike”, (”CS:GO-Majors”), kan gå av stapeln som planerat.

Problemet är främst inreserestriktioner för många av turneringens internationella deltagare, vilket kulturministern säger sig arbeta skyndsamt med. Det rapporterar sajten Fragbite.

– Regeringskansliet jobbar nu med ett nytt förslag när det gäller möjlighet till inresa och ärendet bereds skyndsamt. Det är viktigt att e-sporten ska kunna verka i Sverige och jag är optimistisk inför att vi kommer att kunna presentera en lösning i närtid, skriver Lind via ett pressombud till Fragbite.

– Nu återstår att se hur den internationella arrangören väljer att agera, skriver hon vidare men framhåller att vissa frågor som rör evenemangets lämplighet ligger utanför hennes kontroll.

Turneringen ”CS:GO Majors” är tänkt att arrangeras 4–7 november 2021 i Globen.

Läs även: Jätteturnering i e-sport kan flyttas från Sverige Bali (M) sågar regeringen

Läs även: E-sportstävlingen The Internationals flyttplaner oroar

Stöd oberoende journalistik och prenumerera på Bulletin.

Sverige förtjänar det bästa!