Facebook noscript imageBjörn Ranelid: ”Många svenska politiker har blod på sina händer”
Nyheter
Björn Ranelid: ”Många svenska politiker har blod på sina händer”
Foto: Stina Stjernkvist/TT/Facebook.
Foto: Stina Stjernkvist/TT/Facebook.

Författaren Björn Ranelid är upprörd över läget i landet. I ett uppmärksammat Facebookinlägg anklagar han politiker för landsförräderi och för att medvetet sprida lögner.

Författaren och estradören Björn Ranelid har skrivit ett uppmärksammat inlägg på Facebook, där han beklagar sig över tillståndet Sverige befinner sig i.

I inlägget kallar Ranelid åtskilliga svenska politiker för landsförrädare. Han menar också att dessa politiker sprider ”medvetna lögner” och ”lömska ränker”.

”Många svenska politiker har blod på sina händer och de förråder Sverige och bereder väg för mördare, parasiter och fiender till kärlek, godhet och alla som vill leva i tillit och respekt för medmänniskan”, skriver Ranelid i inlägget.

Läs även: Gudmundson: Sveriges verkliga kris

”Mentalt och bokstavligt krig”

Ranelid tar upp polismordet och dödsskjutningen i Huddinge. Han förklarar hur detta är en del av ett internt ”krig” landet finner sig i.

”Ingen polis i tjänst skjuts av misstag. En individ som bär vapen och avsiktligt med berått mod skjuter en polis i tjänst kan aldrig göra det av misstag och det finns inga undantag i världen”, skriver Ranelid.

Han fortsätter:

”I går kväll sköts en tjugofemårig man till döds invid en skola i Huddinge. Således fortgår barbariet och kriget i Sverige. Det är ett mentalt och bokstavligt krig”, skriver Ranelid.

Läs även: 25-årig man skjuten till döds i Huddinge

”Förfalskning av verkligheten”

Han förklarar även hur sanningssägare motarbetas av journalister som försöker måla upp en falsk bild av verkligheten.

”Jag har blivit stenad med ord och trakasserad av falska och enfaldiga journalister. (…) Jag lider och sörjer över vad som händer i landet medan de tjänar lögnen och förfalskningen av verkligheten”, skriver Ranelid.

Ranelid avslutar med en kommentar om Sveriges pensionärer.

”Människor som är födda i landet och som har arbetat och betalat skatt skall alltid få pensioner så att de klarar sitt uppehälle och åtminstone livets nödtorft. Allt annat är en skam för Sverige.”

Fyra timmar efter publicering hade inlägget delats närmare 7 000 gånger.

Läs hela Facebook-inlägget här.

Läs även: Många ville hedra polismannen i Biskopsgården

Läs även: Politiker reagerar på dödskjutningen: ”Inhemska terrorister”

Robert Stenberg

Statsvetare, student på Örebro universitet. Tips mottages på robert.stenberg@bulletin.nu