Facebook noscript imageDEBATT: Nej till Woke-ideologi i Tidö-samarbetet
Debatt
DEBATT: Nej till Woke-ideologi i Tidö-samarbetet
Markus Johansson-Martis, Filip Linnert och Dexter Krokstedt från Konservativa förbundet. Foto: Privat / Skärmavbild Youtube/Critical Drinker
Markus Johansson-Martis, Filip Linnert och Dexter Krokstedt från Konservativa förbundet. Foto: Privat / Skärmavbild Youtube/Critical Drinker

Moderaternas och Liberalernas toppskikt försöker forcera igenom en ny könstillhörighetslag i strid med det egna regeringssamarbetet, genom att vända sig till vänsterpartierna. Detta trots att det går emot såväl partiernas som väljarnas majoritetsåsikt, skriver medlemmar ur Konservativa förbundet.

Som ett konservativt studentförbund strävar vi efter att agera som en ideologisk blåslampa mot den sittande Tidö-regeringen. Att toppskiktet i Moderaterna och Liberalerna försöker kringgå sina egna partier och väljare genom att ta upp könstillhörighetslagen för votering i riksdagen är inte bara oacceptabelt, utan också sätter vårt land på en farlig kurs. Konservativa förbundet kräver att regeringen tar avstånd från radikal woke-ideologi.

Läs även: Skogkär: Kön är mer än en känsla

7,6 gånger högre risk. Så mycket högre är självmordsbenägenheten bland unga som lider av könsdysfori jämfört med andra barn, enligt en studie publicerad av Medical News Today. Mycket riktigt är det som professorn och överläkaren Mikael Landen kallar det i Svenska Dagbladet podd, en stor skandal vad regeringspartierna håller på med.

Könstillhörighetslagen genomförs från toppen ner, utan att det egentligen efterfrågas av varken medicinsk expertis, allmänheten eller någon gräsrotsrörelse. Det är en manifestation av en större könsideologi som har nästlat sig in i högerregeringen och Tidö-samarbetet. Samtidigt vägrar Moderaterna och Liberalerna att ta debatten och försvara sig. Det vittnar inte bara om feghet utan också om att de själva vet att de ljuger, både för väljarna och för barnen.

Problematiken med könstillhörighetslagen uppstod inte när förvirrade barn ville börja byta kön. Felet uppstod redan när vuxna började tro att det var möjligt. Män är män och kvinnor är kvinnor. En lögn blir inte sann bara för att man präntar ner det i lagstiftning. Det är avgörande att vi erkänner denna verklighet och agerar för att skydda våra ungdomar från de farliga tankeströmningar som ökar risken för barns könsdysfori – istället för att normalisera dem.

Denna insikt lyckades till och med att S-kvinnornas ordförande Annika Strandhäll (nästan) komma fram till. Mycket riktigt poängterar hon i en intervju med Aftonbladet att sedan 2013 har antalet unga flickor som lider av könsdysfori ökat med ungefär 1500 (!) procent. Tack och lov har inte alla av Tidöpartierna smittats av denna radikala ideologi. Kristdemokraterna och Sverigedemokraterna har bägge motsatt sig lagförslaget. I ett tarvligt försök att få igenom förslaget söker Moderaterna och Liberalerna stöd hos vänsterpartierna.

När de inte får stöd av den egna regeringen springer man alltså handfallen till sossarna och försöker forcera igenom förslaget. Det är inte värdigt ett parti som kallar sig liberalkonservativ. Till det hör även att förslaget saknar stöd internt hos Moderaterna. En intern källa i partiet uppgav tidigare att cirka 80 procent av riksdagsgruppen är mot förslaget.

Läs även: Könstillhörighet splittrar Tidöpartierna

Även L-kvinnor har uttryckt ett missnöje för förslaget. I en mätning utförd av Kvartal/Demoskop visades att hela 53 procent av det svenska folket är emot förslaget, samt att enbart 24 procent är för. Moderaterna och Liberalerna kör över den breda opinionen, både externt och internt. Det är fundamentalt fel att låta 16-åringar själva bestämma huruvida de ska kunna ändra sitt juridiska kön till annat än vad de har fötts med och blotta tanken av att det skulle vara rimligt bygger på en farlig förvrängning av verkligheten och normaliserar lögner.

Ambitioner som inte lämpar sig för några personer eller partier som betraktar sig själva vara “höger” eller, för den delen, konservativa. Inte heller är det bara klandervärt, utan även oerhört opraktiskt att låta unga människor ändra juridiskt kön. Att tillåta sådana beslut kan leda till komplikationer på ett administrativt plan i samband med passkontroller, läkarbesök och andra juridiska dokumentationer kopplade till tillträde till könssegregerade faciliteter. För att inte nämna risken att lagen kommer underlätta för kriminella att helt spårlöst byta sin identitet genom att byta personnummer från manligt till kvinnligt.

Det är oerhört synd om de ungdomar som lider av könsdysfori och de behöver ärligt stöd och vägledning från vuxenvärlden, särskilt från vården. Inte lagförändringar som erbjuder illusionen av enkla lösningar på komplexa problem. Det är dags för en återgång till ärlighet, integritet, och en djupgående respekt för sanningen inom Tidö-regeringen. Både mot väljarna och mot barnen.

Läs även: Hjort: M borde reformera ekonomin i stället för könslagen

Markus Johansson-Martis
Ordförande för Konservativa förbundet

Filip Linnert
Politisk sekreterare för Konservativa förbundet

Dexter Krokstedt
Internationell sekreterare Konservativa förbundet

Bulletin Debatt

Detta är ett debattinlägg i Bulletin. Debattören svarar för sina åsikter i debattartikeln. Vill du publicera dig på Bulletin Debatt eller inkomma med replik? Skicka artikelförslag till debatt@bulletin.nu