Facebook noscript image”Sveriges Radio har inte insett vidden av säkerhetshotet”

Prenumeration

Välkommen att prenumerera på Bulletin, för att kunna läsa alla våra artiklar.
Fokus
låsa”Sveriges Radio har inte insett vidden av säkerhetshotet”
Sveriges Radio tycks ha underskattat det säkerhetshot det innebär att ha haft en reporter i huset med nära kontakter med en islamist som klassas som hot mot rikets säkerhet. Det menar både Anna Gullberg f.d. chefredaktör på Gävle Dagblad och terrorforskaren Magnus Ranstorp.  Foto: Anna-Karin Nilsson/Expressen och Jonas Ekströmer / TT (arkiv).
Sveriges Radio tycks ha underskattat det säkerhetshot det innebär att ha haft en reporter i huset med nära kontakter med en islamist som klassas som hot mot rikets säkerhet. Det menar både Anna Gullberg f.d. chefredaktör på Gävle Dagblad och terrorforskaren Magnus Ranstorp. Foto: Anna-Karin Nilsson/Expressen och Jonas Ekströmer / TT (arkiv).

”Som medarbetare på SR hade jag varit orolig”, säger Expressenmedarbetaren och före detta chefredaktören på Gefle Dagblad Anna Gullberg som har blivit mordhotad av Al-Duhan, islamisten som hade en relation med en Ekotreporter. Terrorforskaren Magnus Ranstorp är inne på samma linje: ”Har han varit inne i Sveriges Radios byggnad?” Det är inte heller första gången Al-Duhan knyter förbindliga relationer med journalister.