Facebook noscript imageKarl Hedin-målet slutligen över
Nyheter
Karl Hedin-målet slutligen över
Efter fyra år är nu Karl Hedin helt friad. Åklagaren kommer inte att överklaga den friande domen. Foto: Pontus Lundahl/TT
Efter fyra år är nu Karl Hedin helt friad. Åklagaren kommer inte att överklaga den friande domen. Foto: Pontus Lundahl/TT

Efter mer än fyra år gav åklagaren upp och den friande domen mot Karl Hedin vann i helgen laga kraft. Anklagelserna om att Karl Hedin skulle ha jagat varg illegalt har inte kunnat styrkas och därmed är han helt friad.

I dag kom beskedet som många väntat på. Det blir ingen överklagan i målet mot Karl Hedin, och därmed vann den friande domen laga kraft vid midnatt i fredags. Med detta sätts punkt för en lång rättslig tvist.

I fyra år och 21 dagar har målet pågått och har för många blivit en symbol för när aktivism tar över myndigheter och låter en myndighets hela kraft slå mot enskilda.

Målet har bland mycket annat inkluderat telefonavlyssning på oklara grunder och ett tillslag med en stor mängd poliser ur nationella insatsstyrkan för att gripa en äldre ostraffad man. Och mycket annat.

Målet handlade om illegal jakt på varg, men några bevis för brottsligheten eller ens en saknad varg, har aldrig presenterats.

Domaren konstaterade redan i tingsrätten att försvaret inte behövde presentera sina fakta eftersom åklagaren saknade bevis.

Många, även Bulletin, har krävt att regeringen ska agera i fallet och tillsätta en utredning om hur hela affären var möjlig.

Nyhetsredaktionen