För ungefär tio dagar sedan utbröt strider mellan Sudans armé och en paramilitär styrka vid namn RFS. De blodiga striderna har resulterat i att Sverige och andra EU-länder valt att evakuera sin personal. 150 svenskar är kvar i Sudan. Vilka är dessa personer?
Blodiga strider har utbrutit i Sudan mellan landets reguljära armé och den paramilitära styrkan RFS. Båda parter gör anspråk på att leda Sudan, och den 15 april inleddes striderna.
Hittills har hundratals människor dött och tusentals skadats.
All svensk personal från ambassaden i Sudan, med medföljande, evakuerades under söndagen och landade på Arlanda under tisdagen.
Totalt ska det dock fortfarande finnas närmare 150 svenskar kvar i Sudan.
Vilka är dessa 150 svenskar och vad gör de i Sudan?
Andra länder
Grannländer, som Finland, har evakuerat ett tiotal medborgare och den danske utrikesministern Lars Løkke Rasmussen (M) skriver i ett mejl till nyhetsbyrån Ritzau att 15 danskar ska ha evakuerats från Sudan.
Bulletin har kontaktat Utrikesdepartementet för mer information om de närmare 150 svenskar som finns på plats i Sudan.
UD uppger att man av säkerhetsskäl inte kan lämna information om dessa personer.
Antalet svenskar som evakueras ändras löpande och UD kan först bekräfta antalet när insatsen avslutats.
Avråder från resor
Utrikesdepartementet har avrått från icke-nödvändiga resor till Sudan under en längre tid. Detta innebär att UD och ambassaden har begränsade möjligheter att bistå svenskar som finns på plats i Sudan.
Således har personer som trots detta rest till Sudan gjort så på egen risk.
Svenska flygplan finns på plats för att svenskar ska kunna resa hem, men de måste själva ta sig till flygplatsen. De svenska planen erbjuder plats för svenskar, men bistår även andra länders medborgare.
På samma sätt kan svenskar erbjudas plats på andra länders plan, förklarar UD.
Det förblir oklart vilka de närmare 150 svenskarna i Sudan är. Trots avrådan från att resa ner kommer UD att bistå svenskarna för att kunna ta sig hem.
Det återstår att se vilka dessa personer är som medvetet åkt till Sudan trots avrådan.
Läs även: Kartläggning: Vad händer i Sudan?