Facebook noscript image22-åriga Ronneby-mamman häktad för grov misshandel av sin dotter
Nyheter
22-åriga Ronneby-mamman häktad för grov misshandel av sin dotter
Den kvinna som misstänks ha misshandlat en liten flicka i treårsåldern i Blekinge begärs häktad i Blekinge tingsrätt. Foto: Magnus Lejhall / TT
Den kvinna som misstänks ha misshandlat en liten flicka i treårsåldern i Blekinge begärs häktad i Blekinge tingsrätt. Foto: Magnus Lejhall / TT

Den unga mamma som i tisdags greps och anhölls för grov misshandel häktades idag för ett fall av grov misshandel och elva fall av misshandel. Ronneby kommun låter meddela att dottern är omhändertagen av socialtjänsten och mår efter omständigheterna väl.

Den 22-åriga kvinna som suttit anhållen misstänkt för grov misshandel av sin dotter i 3-årsåldern sedan sent i tisdags kväll, häktades idag vid Blekinge tingsrätt misstänkt för ett fall av grov misshandel och elva fall av misshandel.

Det var under måndagskvällen som videoklipp började spridas i sociala medier av en brutal misshandel av en liten flicka i 3-årsåldern.

Polisanmälningar och orosanmälningar till socialtjänsten började omedelbart rasa in, och Ronneby kommun såg sig på tisdagen föranledd att meddela att de redan tagit emot hundratals anmälningar, och att flickan var omhändertagen och att ”barnet i frågan är skyddat och mår under omständigheterna bra.”

Mamman identifierad och gripen

Kvinnan som misshandlade sin dotter i videoklippen kunde senare identifieras som barnets mor, och greps och anhölls under tisdagen. Senare anhölls även en kvinna i 50-årsåldern misstänkt för delaktighet i misshandeln. Hon försattes senare på fri fot då hon inte befarades kunna störa utredningen, men hon kvarstår som misstänkt på sannolika skäl för ett fall av misshandel.

Den misstänkta mamman erkänner misshandel av normalgraden, men nekar till grov misshandel, uppger kvinnans försvarsadvokat Markus Segerström enligt SvT. Han säger vidare till tv-kanalen:

– Hon mår väldigt dåligt över allt som har inträffat. Jag kan tyvärr inte säga mer än så på grund av förundersökningssekretessen.

Häktas av Blekinge tingsrätt

Nu häktas alltså den 22-åriga kvinnan, misstänkt för ett fall av grov misshandel och elva fall av misshandel av sin treåriga dotter. I häktningsframställan framgår att åklagaren befarar att kvinnan kan kommat att undanröja bevis om hon befinner sig på fri fot, liksom att hon kan komma att fortsätta sin brottsliga verksamhet.

Enligt SVT Blekinge föll kvinnan i gråt när tingsrätten meddelade sitt beslut.

Läs även: Skolskjutning i Stockholm stoppad – la ut bilder på sociala medier

Ofer Maimon Gralvik

Krönike- och debattredaktör samt ansvarig utgivare.

debatt@bulletin.nu