FN:s hjälporgan för palestinier, UNRWA, befinner sig i akut kris efter att flera länder skurit i biståndet till organisationen.
Philippe Lazzarini, UNRWA:s generalkommissionär, säger till Guardian att underfinansiering nu hotar stora delar av verksamheten.
– Just nu i början av november har jag inget på mitt bankkonto. Jag vet inte hur jag ska täcka kostnaderna och löner och det innebär tusentals lärare och tusentals vårdpersonal, vilket innebär att man förlorar viktiga tjänster i en högst instabil miljö, säger han.
Läs även: Magnus Norell: Israel och Hamas är ingen svartvit fråga
Organisationen driver cirka 700 skolor med ungefär 550 000 elever, samt tillhandahåller sjukvård och välfärd för fem miljoner palestinier. Skolornas läroplaner har kritiserats för att sprida antisemitiska och anti-israeliska åsikter.
– Vi utsätts ibland för oerhörda politiska attacker, vanligtvis genom skolans läroplan, men i verkligheten beror det på att det finns en naiv uppfattning att om organisationen försvagas eller försvinner så kommer ett hinder för varaktig stabilitet att ha åtgärdats, säger Philippe Lazzarini.
Från israeliskt håll handlar kritiken mot UNRWA bland annat om att verksamheten skulle förvärra problemet med palestinska flyktingar genom att ge dem orealistiska förväntningar om att återvända till det som i dag är Israel.
Bland de länder som har skurit ner på bidragen till UNRWA märks Storbritannien, som kapat biståndet från 42,5 miljoner pund (491 miljoner kronor) förra året till 20.8 miljoner pund i år. USA:s förre president Donald Trump stoppade helt det amerikanska bidragen, men hans efterträdare Joe Biden har återupprättat stödet.
Läs även: Per Gudmundson: Palestinska myndigheten betalar terroristernas lön
Det väger dock inte upp för det bortfall som uppstått sedan flera Gulfstater kapat sina bidrag. Förenade Arabemiraten gick från att ge 50 miljoner dollar (428 miljoner kronor) 2019 till en miljon dollar 2020.
Omgivningen har tolkat det som en reaktion på det palestinska motståndet mot Förenade Arabemiratens fredsavtal med Israel, något landets politiker förnekar.