Facebook noscript imageStena Line halverar köttmängden i färjematen
Nyheter
låsaStena Line halverar köttmängden i färjematen
Stena Lines köttbullar får nytt recept 2025 när hälften av köttfärsen ersätts med vegoprotein.  Foto: Björn Larsson Rosvall/TT.
Stena Lines köttbullar får nytt recept 2025 när hälften av köttfärsen ersätts med vegoprotein. Foto: Björn Larsson Rosvall/TT.

Rederijätten Stena Line tar ett överraskande klimatgrepp genom att blanda in vegofärs i sina populära köttbullar. Förändringen, som införs 2025, ska minska köttkonsumtionen med 35 ton årligen på företagets fartyg, rapporterar Göteborgs-Posten.

När 2,5 miljoner resenärer årligen beställer de klassiska köttbullarna på Stena Lines fartyg, kommer de snart att serveras en ny variant – utan att märka någon skillnad. Rederiet ersätter hälften av köttfärsen med en plantbaserad variant gjord på gulärtor.

Denna artikel är endast för prenumeranter

Välkommen att prenumerera på Bulletin. Då får du tillgång till hela artikeln och allt vårt exklusiva innehåll. Välj din prenumeration och bli en del av Bulletins community idag.