Facebook noscript imageUtpekad V-politiker uppmanas lämna partiet – ”falska påståenden”
Nyheter
Utpekad V-politiker uppmanas lämna partiet – ”falska påståenden”
Lena Ludvigsson (infälld), ordförande i Vänsterpartiets Hallandsdistrikt, anklagar Gökhan Doramar för att ha ett kriminellt förflutet. Foto: Facebook/Region Halland
Lena Ludvigsson (infälld), ordförande i Vänsterpartiets Hallandsdistrikt, anklagar Gökhan Doramar för att ha ett kriminellt förflutet. Foto: Facebook/Region Halland

Ett storbråk pågår inom Vänsterpartiet i Halmstad. V-politikern Gökhan Doramar uppmanas att lämna partiet då partidistriktet anklagar honom för att ha ett kriminellt förflutet. Enligt Gökhan Doramar är det en påstådd anonym anklagelse om våldtäkt och kvinnomisshandel som ligger till grund för att han uppmanas lämna sitt uppdrag, skriver han i ett Facebook-inlägg.

Det har blossat upp en maktstrid i Vänsterpartiet i Halmstad. En ledamot på partiets kommunfullmäktigelista, Gökhan Doramar, anklagas för att ha ett före detta ”kriminellt leverne” och uppmanas därför att lämna partiet.

– Det rör ett kriminellt leverne och förflutet, och tyder på värderingar som inte stämmer överens med Vänsterpartiets, säger Lena Ludvigsson som är ordförande i Vänsterpartiets Hallandsdistrikt till Hallandsposten.

Hallandspolitikern Gökhan Doramar avfärdar anklagelserna och menar att påståendena är falska. I ett långt Facebook-inlägg förklarar han att Lena Ludvigsson försökt driva en utredning om honom utifrån en påstådd anonym anklagelse om att Doramar skulle ha varit dömd för våldtäkt och kvinnomisshandel. Anledningen till anklagelserna tror han beror på avundsjuka över att han lyckats väldigt bra med att förbättra väljarstödet.

Gökhan Doramar förekommer inte i något belastningsregister och har ingen dom vid Halmstads tingsrätt efter vad Bulletin har kunnat kontrollera.

– Jag har stöd av partimedlemmarna och allmänheten i Halmstad, och när det blir val kommer jag antagligen att komma in i kommunfullmäktige. Jag är inte orolig, säger han.

Isabelle Eriksson

Reporter.
Tips mottages gärna!
isabelle.eriksson@bulletin.nu