Facebook noscript imageDEBATT: Sverigedemokraternas väljare får vad de beställer
Debatt
DEBATT: Sverigedemokraternas väljare får vad de beställer
Charlie Weimers Foto: Claudio Bresciani/TT
Charlie Weimers Foto: Claudio Bresciani/TT

Medias roll i en valrörelse borde vara att granska vad partierna gjort under mandatperioden och vad de lovar göra under kommande år, men i denna valrörelse har journalisterna istället fokuserat på troll. Eftersom medierna inte rapporterat hur partierna röstat har vi sammanställt en mängd oberoende rankingar som visar hur Sverigedemokraterna röstat i Europaparlamentet, skriver Charlie Weimers (SD)

Enligt den ledande röstgranskaren EU Matrix politiska integrationsindex har Sverigedemokraterna som enda svenska parti röstat mot maktöverföringar och centralisering av beslutsmakt till Bryssel. I över 95 procent av voteringarna har Sverigedemokraterna röstat för mer makt till medlemsstaterna medan alla andra svenska partier har röstat för mer makt till Bryssel.

Vi har drivit den mest ansvarsfullt restriktiva migrationspolitiken av alla partier i EU-parlamentet enligt EU Matrix inflytandeindex för migration. Vi flyttar debatten, inte bara i Sverige, men även i Bryssel. Många europeiska mainstreampartier har insett att en liberal migrationspolitik inte är en valvinnare och har därför under mandatperioden svängt och börjat rösta för våra yrkanden om exempelvis finansiering av fysiska gränsbarriärer.

Vi rankas av unga EU-finansierade aktivister i ”Crossborder Journalism Campus” som det parti i Europaparlamentet som gjort mest motstånd mot EU:s klimatpakt. Det är vi stolta över. Genomgången visar att Sverigedemokraterna röstade nej i sju av tio omröstningar om EU:s gröna giv mellan januari 2020 och juni 2023. Vi är det enda partiet som prioriterar vanliga familjer och hushålls intressen framför europeisk godhetssignalering.

Enligt EU Matrix budgetindex är Sverigedemokraterna ett av de partier som röstat mest restriktivt i fråga om att öka EU:s budget. Och Charlie Weimers rankas som den mest kritiska ledamoten i ECR gruppen vad gäller införandet av nya EU-skatter.

VoteWatch Europe och EU Matrix har bägge kommit fram till att Sverigedemokraterna röstat mest Putinkritiskt av alla svenska partier i Europaparlamentet. Därtill kan man tillägga att det var på vårt initiativ Ryssland klassades som en terrorstat. Ett initiativ som samlade brett stöd, men som Socialdemokraterna och deras grupp försökte stoppa. Sverigedemokraterna har även röstat tredje mest israelvänligt av över hundra partier i Europaparlamentet under denna mandatperiod enligt European Coalition for Israels granskning av omröstningar.

I en sammanvägning av omröstningar om medborgerliga fri- och rättigheter, subsidiaritet, ansvarsfull ekonomisk politik, frihandel och öppenhet som Brussels Report har gjort rankas Sverigedemokraterna först. Vi har röstat mest frihetligt av alla partier i parlamentet.

The Parliament Magazine – kläggets tidning i Bryssel – tillkännagav nyligen att Charlie Weimers är en av tjugo ”rising stars” i Europaparlamentet. Detta reflekterar Sverigedemokraternas stigande inflytande i Europaparlamentet under mandatperioden.

I Europaparlamentet röstar Sverigedemokrater konsekvent för en Sverigevänlig politik. Det gör att vissa kallat oss extrema. Vi följer inte någon utländsk gruppiska. Andra svenska partier röstar ofta med sina partigrupper mot svenska intressen och försöker sedan skyla över detta med lögner eller spin. För oss är valet enkelt. När våra nationella intressen kommer i konflikt med vår partigrupps ställningstagande sätter vi alltid Sverige först.

Röstar man på Sverigedemokraterna får man Europas mest restriktiva migrationspolitik, en realistisk klimatpolitik, den mest Putinkritiska och mest israelvänliga utrikespolitiken samt den mest frihetliga politiken för mindre budget och mindre makt till Bryssel.

Alla som röstar på Sverigedemokraterna den 9 juni får vad ni beställer: Sverigevänlig politik.

Charlie Weimers

Europaparlamentariker och toppkandidat för Sverigedemokraterna

Bulletin Debatt

Detta är ett debattinlägg i Bulletin. Debattören svarar för sina åsikter i debattartikeln. Vill du publicera dig på Bulletin Debatt eller inkomma med replik? Skicka artikelförslag till debatt@bulletin.nu